DE VOORSTELLING​

NOORD is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.

Omringd door een immens decor beleef je het meeslepende theaterspektakel NOORD. Een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects. Je kent het verhaal nog niet, maar het gaat over jou!

NOORD vertelt het mysterieuze fictieve verhaal over een verdwenen boerderij. Een ongekend groot decor ondersteunt het verhaal met indrukwekkende projecties. Als bezoeker wordt je meegezogen in de golven als de Groningse dijken breken en kom je ónder de grond terecht. Hier vertelt de bodem zijn geschiedenis. NOORD zorgt voor een niet eerder vertoonde theaterbeleving, artistiek vernieuwend met bekende noordelijke acteurs, dansers en nieuw geschreven muziek. In NOORD staat Groningen op het podium en is het thema van de bevingen de aanjager voor het grotere probleem: het klimaat, de manier waarop wij de aarde gebruiken.

achtergrond

NOORD is een fictief verhaal, geschreven door theatermaakster Geke Hoogstins, dat mede verteld wordt door indrukwekkende projecties die de emoties en gedachten van de spelers verbeelden. Hoogstins: “We leven in een roerige periode. Maar als je uitzoomt in de tijd, zie je dat mensen zich altijd hebben aangepast en verder ontwikkeld. De ‘vaste waarde’ is de aarde waarop en waarvan wij leven. En ook die heeft zich aangepast door de tijd. Wij zijn telkens ‘slechts’ passanten.

Noorderlingen kunnen eigenlijk best goed omgaan met onvoorspelbaarheid en zijn doorzetters. Zelfredzaam, uitgaan van je eigen kracht en kop d’r veur. Generatie op generatie, is onze Noordelijke mentaliteit opgebouwd. We zijn als bewoners daadwerkelijk geworteld in het Noorden. En met elke nieuwe generatie versterken we onze roots. Daar zijn we stiekem best trots op en dat wil ik graag overbrengen met NOORD.”